egészséges étrend, különleges receptek, steak, grill, flekken, beefsteak, stroganoff, steak receptek, vadreceptek, vadételek, strucc, strucchúsegészséges étrend, különleges receptek, steak, grill, flekken, beefsteak, stroganoff, steak receptek, vadreceptek, vadételek, strucc, strucchús

 flekken recept receptek, sülthús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántotthús, rántott hús

 Flekken, Beefsteak, stroganoff, bélszin        Flekken

A flekken

Nálunk mint erdélyi specialitás ismert, s azon lehet vitatkozni, hogy a német-szász "Fleck", vagy a román "fleca" az eredete ennek az erdélyi-magyar rostélyon sültnek, vagy ismertebb szóval

 rostonsültnek.

Sütik ezt sertéshúsból és marhahúsból. Vannak, akik flekkennek kizárólag a sertéshúst, abból is a tarját ismerik el az igazinak. Emellett azonban a marhahús is nagyon jó így, mégpedig a vesepecsenye éppen úgy, mint egyéb sütésre alkalmas marhatagok, de különösen a felsál. 
 
Az így való sütés lényege, hogy a közepes vastagságúra vágott szeletek a rácson a parázs fölött gyorsan sülnek, mégpedig mind a két oldalon, nem több mint negyedórányi idő alatt. Ebből következik, hogy forgató eszköz is kell hozzá, ami akár villa is lehet (kétágú, hegyes végén szúrásra, a másik lapos végén a szeletek fölemelésére), akár ollós fogó.

Külön vitakérdés, hogy lehet-e előre fűszerezni a sütendő szeleteket. Vannak, akik így cselekszenek, s fűszerezésre ízlés szerint mustárt, fűszernövényeket (majoránna, kakukkfű stb.) vagy hagymaféléket használnak. A másik felfogás szerint szigorúan tilos bármilyen fűszert használni, és sütni csak a sózott
szeleteket szabad; mindenféle fűszert csak a sült szeletek mellé szabad adni a fogyasztáshoz: erőspaprikás levet, mustárt, vágott nyers hagymát, ketchupot vagy egyéb mártást. Az utóbbiaknak van igazuk, mert a parázs fölött, rostélyon sült hús íze-illata csak akkor érvényesül különösképpen, ha ezt semmiféle
fűszer nem zavarja. Ilyeneket csak a sütés után lehet hozzáadni.
De ajánlható az az erdélyi szokás is, hogy a hússzeleteket sütés előtt két-három órával sózzák, borsozzák.


MENÜ

FŐOLDAL STEAK
egészséges étrend
flekken, beefsteak
különleges receptek
bárányhús, birkahús
biofarm, biohús
vadreceptek
falusi turizmus
apróhirdetés
kapcsolat

 

WEBÁRUHÁZ

 

Arbeit in EU

 

 

 

 

 

 

 

A stekrecept.hu

nem jött volna létre,

ha nincs a:
HIRCON Tanácsadó Kft

 



A rostély

Ősrégi sütőeszköz ez is, de már nem olyan egyszerűen használható, mint a nyárs. Ezzel függ össze, hogy nemcsak - és nem is elsősorban - a szabadtéri sütésnél, hanem a szabadkéményes konyha tűzhelyén alkalmazták. Mindamellett szabadtéri parázson is fennakadás nélkül használható, és másféle vonzó sütési
foglalatossággal jár, mint a nyárson sütés. Emellett más ízeket is eredményez.
A rostély maga egyszerűen elkészíthető - de minden esetben vasból készítendő - lábon álló rácsozat, amin parázsra állítva sül a hús. Sokféle formája van az ilyen rácsozatnak hazánkban is, még inkább más országokban. A rácsozat állhat egyszerű vaspálcákból vagy szögletes vasakból, de a lecsurgó zsírt elvezető vályúkból is. Hazánkban a német "Rost"-ból ered e sütőeszköz elnevezése, de ismert a román "gretar" elnevezés is. A Balkánon, Közel-Keleten és Közép-Ázsiában még többféle formája és neve van, de a lényegük közös: izzó parázs fölött rácsozaton süljön a hús, miáltal pikáns füstös ízt kap, és
gyorsan sül, tehát különleges frissensült íze lesz.
A konyhai-vendéglői "rostélyos" egészen más valami, az nem sütési módot jelent, hanem a marha egy bizonyos húsrészét (azt, ami a sertésnél a "hosszúkaraj").
A rostélyon való sütés azonban olyan műfaj, aminek hazánkban nem fejlődött ki igazi kultúrája. Ezért van az, hogy nálunk a sütőeszközök és az így sültek változatai is eléggé szegényesek.
Annál inkább fejlett ez a sütési mód tőlünk keletre.
Elsősorban Erdélyből, azután a Balkánról erednek a nálunk is többé--kevésbé meghonosult,
de minden esetre nagyon kedvelt rostélyon sültek.

Bodnár László írása



Flekken

Hozzávalók:
4 szelet, egyenként 15 dkg-os strucc filé, 4 evőkanál Gyros Flekken gyorspác, 1 dl étolaj



Elkészítés:
A hússzeleteket kissé kiverjük.
A Flekken gyors páccal alaposan bedörzsöljük, az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben 15 percig érleljük.
Ezután forró grillrácson oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. Sütés közben a megmaradt fűszeres olajjal kenegetjük.
Ha megsült letakarjuk, vagy alufóliába csomagoljuk, és 5-6 percig a saját gőzében állni hagyjuk.
Tálaláskor grillezett zöldségekkel kínáljuk.




 flekken recept receptek, sülthús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántotthús, rántott hús

 Flekken, Beefsteak, stroganoff, bélszin          Pácolt flekken hagymákkal
 

Hozzávalók 8 személyre:

8 szelet strucc filé (kb. 1,2 kg)

4 fej lilahagyma

4 fej vöröshagyma

3 fej fokhagyma

32 db gyöngyhagyma

25 dkg cukkini

1 dl olaj

flekken fűszerkeverék

A páchoz:

2 evőkanál mustár

3 gerezd reszelt fokhagyma

1 evőkanál erőspaprikakrém

1 dl olaj

A köret (4 személyre!):

8 közepes, héjában főtt burgonya


Előkészítés:
A húst leöblítjük, leszárogatjuk. A pác alapanyagait összekeverjük és megkenjük vele a hússzeleteket, majd letakarva hűtőben 1-2 napig érleljük.

Elkészítés:
Megtisztítjuk a hagymákat, a lila- és a vöröshagymákat cikkekre vágjuk, a fokhagymákat forró vízben 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük. Cukkinit megmossuk, fél cm vastag karikákra vágjuk. Kevés olajat felforrósítunk, a cikkekre vágott hagymákat és a gyöngyhagymákat 4 percig pirítjuk benne, majd beletesszük a cukkinit és a forrázott fokhagymákat. Sózzuk, és a cukkini puhulásáig pároljuk a keveréket. A hússzeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és a maradék forró olajban megsütjük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk a megtisztított, darabokra vágott főtt burgonyát, sózzuk és kiszedjük. A serpenyőbe öntünk 1-1,5 dl vizet, hogy a sok finom pörzsanyag ne vesszen kárba, felforraljuk. Amikor felforrt, ráöntjük a hagymákra, és a burgonyával együtt a hús mellé tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: 2 nap múlva
1 adag körettel: 731 kcal


 

A lap tetejére
flekken recept receptek, sült hús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántott hús, rántott hús

 Flekken, Beefsteak, stroganoff, bélszin          Tárcsás strucc flekken


Lehetőleg szép egyenletes vékony strucchús szeleteket használjunk. Kicsit klopfoljuk.
Elkészítjük a pácot, olajhoz hozzáadunk borsot, zuzott fokhagymát, mustárt, izlés szerint fűszereket, fűszerkeveréket. Jól összekeverjük, és a páccal megkenjük a húsok mindkét oldalát. Jól záró edényben pár napig, hűtőben érleljük.

A felmelegitett tárcsára egy kevés olajos páclevet öntünk, majd a tárcsára rakjuk a pácolt hússzeleteket, ídönként a tárcsában lévő összegyült páclében megforgatva szép ressre sütjük
Tálalhatjuk friss kenyérrel, tárcsán sült krumplival, zödségekkel és friss salátákkal.

A tárcsa előnye:
A vastag acél egyenletes hőt biztósít.
Nem szükséges faparázs, lángon is használható.
Az értékes szaft a tárcsában összegyülik, nem csepeg a tűztérbe.
Bármilyen hús, hal, krumpli, zöldség sütésére alkalmas.


 


flekken recept receptek, sült hús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántott hús, rántott hús

Flekken, Beefsteak, stroganoff, bélszin     Fokhagymás flekken spárgaszósszal


Amíg még tart a spárgaszezon, folytassuk ezzel a sort. A flekkent amúgyis mindenki szereti, jó fokhagymásan, mustárosan, grillezve. A hús tűzforró, a spárgaszósz hideg, ezzel az egyszerű, friss, könnyű összeállítással köszöntjük a beköszöntő globális felmelegedést.


Kicsit előre kell hozzá gondolkozni, mert a Strucc steak-et érdemes bepácolni már a grillezés előtti napon. A húst zúzott fokhagymával, frissen durvára őrölt feketeborssal és mustárral alaposan bedörzsöljük, olajjal felöntjük, úgy, hogy ellepje. Lefedve hűtőbe rakjuk. Másnap a tarjaszeleteket - nejlonnal lefedve- kiklopfoljuk, és nekiállunk a spárgaszósz elkészítésének.


Az eljárás sok tekintetben hasonlít a spárgakrémleves készítéséhez. Én itt is fehér spárgát használok, amelyet meghámozok, a fás alsó részét és a fejeket levágom. Fás részt eldobom, fejeket félreteszem. A többit darabokra vágom. Vajon hagymát pirítok, de csak míg üveges nem lesz. Ekkor dobom rá a spárgát, majd felöntöm vízzel. Megszórom fehérborssal, kevés cukorral, és dobok bele erőleveskockát is. Mikor már majdnem puha, beledobom a spárgafejeket is.


Liszttel elkevert tejföllel behabarom, de nem csak úgy bele, hanem előzetesen ún. hőkiegyenlítéses módszerrel feltöltögetem és elkeverem a lisztes tejfölt a spárga forró levével, csak utána megy bele a habarás a szószba. Megvárom míg besűrűsödik, majd friss petrezselymet és egy citrom frissen facsart levét adom hozzá. A spárgaszószt hűtőben, vagy jeges vízben gyorsan lehűtöm.


A flekkent, ha van, grillrácson, egyéb esetben forró serpenyőben sütjük ki. Érdemes gondolni rá, hogy a pácoláskor nem tettünk rá sót, így a sütés közben mindkét oldalát kíméletesen megsózzuk. A forró húst a hideg szósszal tálaljuk és - legalább átmenetileg- örülünk a világnak.




A lap tetejére
flekken recept receptek, sült hús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántott hús, rántott hús

Flekken, Beefsteak, stroganoff, bélszin             Fokhagymás flekken

Hozzávalók:

4 személyre:
8 szelet strucc steak
8 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, liszt, olaj


Elkészítés:

A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, hogy a hús, sütés közben ne ugorjon össze. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A hússzeleteket borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A megsült hússzeleteket papírtörlőre szedjük, amíg az olaj lecsepeg, majd a szeleteket tálra rakjuk. Tetejüket az apróra vágott fokhagymával, sóval megszórjuk. A sütéshez használt - újból felhevített - kb. két-három evőkanál olajjal meglocsoljuk. (Akkor jó, ha a ráöntött forró olaj hatására a fokhagyma sisteregni kezd.) Sült burgonya, vagy rizskörettel és savanyúsággal tálaljuk, de friss kenyérrel és kovászos uborkával fogyasztva is finom.



Hozzávalók:
200gr. Őzláb vagy róka gomba
1 ág friss kakukkfű
1 kg. Strucc Fan filé

bors
flekken fűszer
1 dl. Olaj
1 dl száraz vörösbor

Elkészítés:
A gombát alaposan megtörölgetjük, megtisztítjuk a levélmaradványoktól, nem túl vékonyan felszeleteljük. A kakukkfűágat megmossuk, leveleit leszedegetjük. A hússzeleteket megmossuk, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, gyengén kiverjük.
Egy jól záródó edénybe öntünk 1 evőkanál olajat, beleforgatunk egy szelet húst, ízlés szerint borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, megrakjuk 4-5 szelet gombával, a tetejére tesszük a következő szelet húst, a fenti módon fűszerezzük, stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megöntözzük a maradék olajjal és a borral, lefedjük. Egy éjszakára a hűtőben tesszük. Másnap a sütés előtt 1/2 órával kivesszük a hűtőből a húst. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A páclé felével kikenünk egy tűzálló tálat. A hússzeleteket a gombával együtt a sütőtálba fektetjük, megöntözzük a maradék páccal, lefedjük, és a sütőben kb. 45 percig pároljuk-sütjük. Levesszük róla a "takarót", és további 15 perc alatt készre pirítjuk. A sütőedényben tálaljuk, tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel. Szabad tűzön, roston is süthetjük, de a gombát külön edényben kell pirítani, mivel könnyen megég vagy belepottyan a parázsba!

flekken recept receptek, sült hús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántott hús, rántott hús

 Flekken, Beefsteak, stroganoff, bélszin           Egzotikus hamis flekken


Hozzávalók 4 főre
1kg darált Strucchús, 4 kiskanál Flekken gyorspác, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj


Elkészítés
A húst keverőtálba töltjük, a Flekken gyorspáccal meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd alaposan összegyúrjuk. Letakarva, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Sütés előtt, amikor már a faszén csak parázslik, a fűszeres masszából, beolajozott kézzel kb. 4 centi vastag, hosszúkás hengereket formálunk. Ezeket hosszában átszúrva nyársra fűzzük, s a parázs fölé állított rácsra rakjuk.

Forgatva és olajjal kenegetve megsütjük, majd a nyársat kihúzzuk belőle és kissé ferdén fölszeleteljük, majd tányérokra rakjuk. Friss ropogós kenyeret, ketchupot és vegyes salátát kínálunk hozzá.



flekken recept receptek, sült hús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántott hús, rántott hús

Flekken, Beefsteak, stroganoff, bélszin            TatárBeefsteak



Adott egy szép darab Strucc filé.
Az előkészítést biztos, hogy azzal kell kezdeni, miszerint a megmosott filét vékony hártyáját egy éles pengéjű késsel lefejtjük.

Eddig rendben megy a dolog. Ezután nekem dilemmám támad, hogy most kell pácolni ezt a húst, vagy sem. Könyv szerint ugyanis a bélszínt enyhén borsos mártással kell bekennünk, szorosan egy tálba fektetni,és annyi olajat önteni rá, hogy ellepje. A hús korától függően a hűtőszekrényben 2-7 napig szükséges érlelni.

Őszintén bevallva, én nem pácolom a bélszínt, vagy csak ritkán, és akkor is csak legfeljebb egy éjszakát.

Szívesen venném, ha bárki, akinek a pácolással /nem pácolással kapcsolatosan vannak érvei/ellenérvei, megosztaná velem.

Mindenesetre ez a tatár beefsteak érlelés nélkül készült, és nagyon-nagyon finom volt!

A húst kétszer ledarálja helyettem a férjem.
A felsorolt hozzávalókkal ízlés szerint lehet ízesíteni, jól összekeverve a hússal.
Ezután szoktam én néhány órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek, majd forró pirítós kíséretében kínálni.

Ínyenceknek javaslom a tatárbeefsteak ízesítését finomra vágott olívabogyóval, kapribogyóval is!
Vendégeknek tálalható a képen látható módon, így mindenki saját kedvére fűszerezheti. Ehhez a tálalási módhoz -feltételezem- célszerűbb valóban pácolni előzetesen a bélszínt.


flekken recept receptek, sült hús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántott hús, rántott hús

Flekken, Beefsteak, stroganoff, bélszin              Beefsteak hagymával

Hozzávalók:
Strucc filé

bors
olaj
3 fej hagyma

Elkészítés:
A filét szeletekre vágjuk. Olaj nélkül mind a két oldalán megsütjük. Egy másik edényt olajjal felforrósítunk, az apró kockákra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. A húsdarabokat meghintjük törött borssal. Egy jénaiba először a húst, majd rá a hagymát rakjuk. Alufóliával letakarva még kb. 15-20 percre a sütőbe rakjuk, ha elkészült enyhén sózzuk.

 


A lap tetejére
flekken recept receptek, sült hús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántott hús, rántott hús

Flekken, Beefsteak, stroganoff,bélszin                        Beefsteak   

A megtisztított strucc filé-ből 12-14 dkg-os vastag szeleteket vágunk. Kés hátával megveregetjük, majd eredeti kerek alakjára összenyomkodjuk. Gyengén megborsozzuk, olajjal bekenjük és egy fél órára félretesszük. Serpenyőben, nagy lángon zsírt vagy olajat forrósítunk és a filé szeleteket mindkét oldalukon rozsdabarnára sütjük, majd sózzuk. Tükörtojással tálaljuk. Burgonyapürét és mustárt adunk mellé vagy tetszés szerinti angolos körettel is tálalhatjuk.
Flekken, Beefsteak recept, Stroganoff recept, Bélszín recept, Tatár bifsztek recept


Hozzávalók:

75 dkg strucc fan filé,

2-3 hagyma,

3 dkg vaj,

20 dkg sampinyongomba,

1 evőkanál paradicsompüré,

2,5 dl tejföl,

só,

frissen őrölt bors


Elkészítése:
A filét húskalapáccsal kiklopfoljuk, a rostokkal keresztben kisujjnyi csíkokra vágjuk, a vajban aranysárgára pirítjuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, lapátkanállal kivesszük, felmelegített tálra helyezzük, melegen tartjuk. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt gombát, kivesszük, hozzátesszük a hagymához. A lángot felerősítjük, és a hús felét a forró serpenyőben meg-megforgatva úgy sütjük meg, hogy a húscsíkok barnára piruljanak, de belül nyersek maradjanak. Kivesszük, s míg a hús másik felét sütjük, melegen tartjuk, majd visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk a hagymát, a gombát, a paradicsompürét, s még egy-két percig kevergetve melegítjük. Hozzáöntjük a tejfölt, forralásig hevítjük. Sült burgonyakörítéssel forrón tálaljuk.

Flekken, Beefsteak recept, Stroganoff recept, Bélszín recept, Tatár bifsztek recept






Bélszinfilé (Tournedos) Budapest módra

 

10 szelet 8 dekás strucchús fanfilé,
30-40 dkg  marhacsont,
15 dkg zsír, 2 dkg só, 8 dkg füstölt szalonna,
15 dkg libamáj, 15 dkg gomba,
20 dkg hagyma, 1 g fűszerpaprika,
2 dkg sűrített paradicsom,
10 dkg zöldpaprika, 5 g fokhagyma,
10 dkg zöldborsó (konzerv).
 
5 dkg zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a fűszerpaprikát,
a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát, felöntöm 3 dl vízzel és enyhén sózom.
Mikor felforrt, hozzáadom a felaprított csontot, 30 - 35 percig kis lángon főzöm.
Miközben többször megkeverem.
Kiveszem a csontokat, a jó sűrű pörköltszaftot egy szitán áttöröm.
Eközben kiolvasztok kis kockákra vágott füstölt szalonnát. Hozzáadom a megmosott és kockákra vágott gombát, 2 - 3 percig barnítom, utána hozzáadom a felkockázott libamájat és
a zöldpaprikát is.
További 3-4 percig párolom, hozzáöntöm a pörköltszaftot és összeforralom.
A formázott filészeleteket sózom, forró zsírban rövid ideig sütöm, hogy rózsaszín magja maradjon. Egy tálra teszem, leöntöm a forró Budapest raguval, forró, lecsepegtetett borsóval fedem le.



A lap tetejére
flekken recept receptek, sült hús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántott hús, rántott hús
Bécsi szelet (strucchús filé rántva)



1 kg strucchús filé, zsemlemorzsa,
liszt, tojás, só, valamint olaj a kisütéshez.

A húst szeletekre vágom, kiklopfolom és sózom. Egymás után beleforgatom lisztbe, felvert tojásba, valamint zsemlemorzsába. A zsemlemorzsát jól bele is nyomkodom a húsba, hogy a panír ne váljék le a sütés során! Forró olajban sütöm ki - az első oldalt fedő alatt, a másodikat pedig fedő nélkül. Citromkarikával díszítem.

flekken recept receptek, sült hús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántott hús, rántott hús

Kerti grill: 10 tipp a sikerhez


Steak receptek, grill receptek, steak pác, pácolás

 

 1. A kerti grillező helyének kialakításánál vegyük figyelembe, hogy a tűz körül kényelmesen férjen el az egész család, közel legyen a konyha. Fontos szempont, hogy kösse össze a konyhát és a grillezőt egy könnyen járható út, és nem árt, ha a közelben kerti csap, esetleg elektromos áram is elérhető.



Steak receptek, grill receptek, steak pác, pácolás2. Válasszuk ki a számunkra ideális grillező-berendezést.

A faszenes grillsütő a legelterjedtebb megoldás, 3000 Ft-tól kapható. Érdemes olyat választani, ahol a rostély magassága állítható, így mi döntjük el, hogy az egyes húsokat milyen magasan grillezünk. Hátrányaként sokan azt mondják el, hogy viszonylag hosszadalmas rajta a sütés. Van hordozható változata piknikezéshez vagy gömb "kupolájú", amiben gyorsabban megpuhul az étel.

A lávaköves grill gyorsabban süt, mivel 10 perc alatt felhevíthetők a lávakövek, ezután pedig egyenletesen adják le a hőt. Működéséhez viszont gázpalackra van szükségünk. Előnyeként tartják számon, hogy tiszta, gyors,
használata egyszerű.

A kerti grillek készülhetnek betonból, téglából, műkőből, viszont a tűzteret mindig tűzálló anyag (pl. samott tégla) borítsa. Tüzelőanyaguk általában
faszén. Az egyszerűbb kivitelűeknél a rács fedetlen,
a drágábbaknak kürtőjük is van.




Steak receptek, grill receptek, steak pác, pácolás 

3. Begyújtáshoz ne használjunk benzint vagy spirituszt, sőt bánjunk csínján a begyújtó folyadékkal is, mert ezek kellemetlen ízhatást okozhatnak. A tüzet inkább fújtatóval vagy kézi ventillátorral (esetleg hajszárítóval) élesztgessük.

 

Megnézem a steak-hús kinálatot

4. Faszenes grillezőnél előbb várjuk meg, hogy a faszén lángja kialudjon, és amikor már csak fehéren izzik, akkor tegyük a grillezendő ételeket a rostélyra. Így nem ég oda és kormos sem lesz vacsoránk.

5. Pácoljuk be a grillezni szánt húst, halat, zöldségeket, így azok fűszeresebbek, puhábbak és szaftosabbak maradnak. Részletek a mesterszakácstól: Kaldeneker pácolási technikái

6. Grillezéskor arra törekedjünk, hogy gyorsan bezáruljanak a hús pórusai, így nem szárad ki és jobban megőrzi ízeit. A szeletek sütésénél először az egyik oldalát süttessük, amíg az a hőtől kifehéredik, és csak ezután fordítsuk meg.

7. Fontos, hogy ne villával böködjük, forgassuk a húst, hanem grill lapáttal, mert a villaszúrás helyén elcsöpög a húsok szaftja, amitől ugyancsak kiszáradnak.

 

8. A grillezés ideje  a  grillezendő ételtől, a grillező típusától függ. 3-8 perc alatt elkészülnek a zöldségek, gyümölcsök, halszeletek, 8-15 percre van szüksége a csirkemell és csirkecomb szeleteknek, steak húsoknak,

30-45 percre az egész csirkének.

Megnézem a steak-hús kinálatot



A lap tetejére

flekken recept receptek, sült hús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántott hús, rántott hús

RENDELHETÕ STRUCCHÚS VÁLASZTÉK :


 
Strucchús Fan Filé      

Fan Filé
700g-1500g vákuum csomagolásban.

 


 
Strucc Big Steak      

Big Steak
800-2500g vákuumcsomagolásban

 


 
Strucc Tenderloin      

Tenderloin
400-700g vákuumcsomagolásban

 


 
Strucc Filé      

Filé
70-700g darabok 1.5kg-os vákuum csomagolásban

 


 
Moon steak      

Moon Steak
800-1700g vákuumcsomagolásban

 


 
Steak      

Steak
150-700g darabok 1,5kg-os vákuum csomagolásban

 


 
Strucchús Gulyáshús      


Apróhús, pörköltnek, gulyásnak
1,5kg-os vákuum csomagolásban

 


 
darált hús      


Darált strucchús


 


 
strucc nyak      


Strucc nyak, levesnek kiváló
1,5kg-os vákuum csomagolásban

 


 
strucc máj      


Strucc máj, gyomor
darabonként vákuum csomagolásban

 


 
strucc szív      


Strucc szív, zúza,
darabonként vákuum csomagolásban

 


 
strucc comb      

Strucc comb csontozatlanul
darabonként vákuum csomagolásban

 

 

flekken recept receptek, sült hús, rostélyos, rostonsültek, roston sütés, beefsteak recept receptek, bélszín, stroganoff, tatárbifsztek recept,
receptek, rántott hús, rántott hús



 

Az egészséges életmód nyolc alappillére

 

A strucchús jellegzetességei  

 

RENDELHETŐ STRUCCHÚS VÁLASZTÉK

 

Strucctermék Webáruház

 

Bálványos az eldugott Oázis gyönyörû panorámával   tovább>>



Diavetítéshez KATTINTSON IDE

 

 

Mások mondták:

 

 

Mások mondták
Üdvözletem! Nemrégiben egy strucc tojással kezdtem, az kifogott a család hét tagján. Az Auchan áruházban kb. két hete láttam először húst és belsőséget is. Vettem a májból és a steakből is, olyan finom volt rántva, hogy visszamentem a maradékért. A hét végére (Péntek) meghívtam a barátaimat a Római-parti sörözőmbe egy struccpörköltre, remélem addigra megint lesz az Auchanben. Három hónap alatt 20 kilót fogytam, ehhez az étrendem szinte kizárólag halból állt. Most ezzel a hússal szeretném színesíteni az étrendemet. Bálványos, az eldugott oázis – szép panorámával
ZAMÁRDITÓL kb. 14 km-re délre, két, észak–déli irányú völgyben fekszik, 580 állandó lakossal. Keleti határán a Jaba táplálta a hajdani kenderáztatókat, meleg vizû forrás is bugyogott itt régen ma már ez csak emlék. A köznyelvben Meleg-tónak nevezett terület teljesen feltöltõdött, eliszaposodott. A település határában találjuk a megye legmagasabb pontját, a Gyugy-tetõt (313 m), ahonnan nyugat felé szép kilátás nyílik a Balatonra.
Még mindig nem tudtuk, hogy miben lesz részünk. Aztán nemsokára mindenki arcára kiült a széles vigyor! Somogystrucc Egyesület. Látjuk meg a házigazda pólóján a feliratot, mögötte pedig a felállított rostélyt. Elmondták, hogy miért érdemes strucchúst fogyasztani, valamint sok mindent megtudtunk a faluról. Mindeközben üdítõkkel felrakodva megérkezett egy helyi úr a két lóerõs „kocsijával”, aki két turnusban „kalandtúra” keretében körbe vitt a falun, és megmutatta a struccfarmot is. Mindeközben az ottmaradtak kóstolták az óriás madár ízletes, mézes- mustáros pácban megsütött húsát. És mindezt idegeneknek, csak úgy.
Emlékezetes nap volt, amire szívesen emlékezünk majd viszsza évek múltán is. Emberek ismerték meg egymást, talán késõbb barátságok is kialakulnak majd. Az olyan települések lakóinak köszönhetõen pedig, mint amilyen Bálványos is, érdemes felkeresni és bejárni Magyarország többi rejtett kincseit is.
TELJES CIKK ITT

 

Egészséges táplálkozás

Egészséges étrend

 

Mindig

is az egészséges táplálkozást étrendet tartották az egyik fontos, természetes gyógymódnak. "Amilyen az ételed, olyan a gyógyszered" - mondta már Hippokratész is. Napjaink tudományos kutatásai pedig igazolják a régmúlt bölcsességét... Az egészséges táplálkozás étrend alapja a gabona félék rendszeres fogyasztása. A jelentõs rostbevitel - amely megfelelõ mennyiségû folyadékbevitellel párosul - az egészséges táplálkozás étrend alappillére. A legjobb fogyókúrás receptek ezért lényegében az egészséges táplálkozás étrend alapelveit követik, azaz: napi többszöri, kis mennyiség, sok zöldség, gyümölcs, minél kevesebb zsiradék, valamint a nassolások, a láthatatlan kalóriák kiiktatása. Az iskolákban is fontos lenne az egészséges táplálkozás étrend és életmód tanítása. A másodlagos megelõzés az egész család tartós szemlélet-, magatartás változását jelenti. Videózás, tévézés helyett mozgás, sportolás legyen a szabadidõs tevékenység! ... Egy kis életmódváltás, egészséges táplálkozás étrend nélkül nem létezik tartós siker. Jó hír viszont, hogy megfelelõ életmód esetén, egészséges táplálkozás étrend és rendszeres testmozgás mellett a csontritkulás folyamata lelassítható, megállítható, sõt visszafordítható!

 

A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga

 

Egészséges étrend   

1. táblázat

 

Egészséges étrend   

2. táblázat

 

Egészséges étrend   

3. táblázat

 

Strucctermék Webáruház

 

Flekken Receptek:

ŐRSÉGI GOMBÁS FLEKKEN

Hozzávalók:
200 g erdei gomba, 1 csokrocska friss (vagy 1 ek. szárított) kakukkfű, 8 kisebb szelet strucc Filé (kb. 1 kg), só, bors, 1 dl olaj, 1 dl testes vörösbor.

Elkészítés:

A gombát felszeleteljük. A kakukkfűvet megmossuk, levélkéit letépkedjük. A strucchús szeleteket megmossuk, gyengén kiverjük. Egy jól zárodó edénybe öntünk 1 evőkanál olajat, beleforgatunk egy szelet húst, ízlés szerint borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, megrakjuk 4-5 szelet gombával, a tetejére tesszük a következő szelet strucchúst, a fenti módon fűszerezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megöntözzük a maradék olajjal és a borral, lefedjük. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap a sütés előtt 1/2 órával kivesszük a hűtőből a húst. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A páclé felével kikenünk egy tűzálló tálat. A hússzeleteket a gombával együtt a sütőtálba fektetjük, megöntözzük a maradék páccal, lefedjük, és a sütőben kb. 45 percig pároljuk-sütjük. Levesszük róla a "takarót", és további 15 perc alatt készre pirítjuk.
A sütőedényben tálaljuk, tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel. Sült burgonya, burgonyakrokett, párolt zöldséköret illik hozzá.

A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga

 

Alapanyag rendelés


BORBARÁT FLEKKEN


Száraz fehérborból, kevés mustárral és borssal készíts gyorspácot (esetleg mehet bele néhány csepp vöröshagymalé is). A kiklopfolt Strucc Filé szeleteket - miután a roston sülve már kifehéredtek - ezzel a lével kenegesd.
A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga


Alapanyag rendelés  


GOMBÁS FLEKKEN

Hozzávalók:
200gr. Őzláb vagy róka gomba
1 ág friss kakukkfű
1 kg. Strucchús Steak

bors
flekken fűszer
1 dl. Olaj
1 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

A gombát alaposan megtörölgetjük, megtisztítjuk a levélmaradványoktól, nem túl vékonyan felszeleteljük. A kakukkfűágat megmossuk, leveleit leszedegetjük. A hússzeleteket megmossuk, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, gyengén kiverjük.
Egy jól záródó edénybe öntünk 1 evőkanál olajat, beleforgatunk egy szelet húst, ízlés szerint borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, megrakjuk 4-5 szelet gombával, a tetejére tesszük a következő szelet húst, a fenti módon fűszerezzük, stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megöntözzük a maradék olajjal és a borral, lefedjük. Egy éjszakára a hűtőben tesszük. Másnap a sütés előtt 1/2 órával kivesszük a hűtőből a húst. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A páclé felével kikenünk egy tűzálló tálat. A hússzeleteket a gombával együtt a sütőtálba fektetjük, megöntözzük a maradék páccal, lefedjük, és a sütőben kb. 45 percig pároljuk-sütjük. Levesszük róla a "takarót", és további 15 perc alatt készre pirítjuk. A sütőedényben tálaljuk, tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel. Szabad tűzön, roston is süthetjük, de a gombát külön edényben kell pirítani, mivel könnyen megég vagy belepottyan a parázsba!

 

Alapanyag rendelés  

 

A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga

STRUCC FLEKKEN ILLATOS MÉZES MÁRTÁSSAL


Elkészítési idő: 120 perc és 2 óra érlelés
Hozzávalók: (4 személyre)
4 szelet Strucc Filé, 15 dkg vaj, 2 dl narancslé, 1 dl méz, 1 citrom, 0, 5 dkg őrölt mustármag, 1 csokor petrezselyem zöld, csipetnyi só

Kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd beleöntjük a narancslevet és a mézet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt mustármaggal, majd közepes lángon 2-3 percig pároljuk és kihűtjük.

A Strucc filé szeleteket megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd tepsibe helyezzük. Ráöntjük a mézes keveréket, lefedjük és hűtőbe téve két órán átérleljük.

A pácolt filét flekkensütőben 40-45 percig sütjük, közben a páclével gyakran öntözzük, és néha megforgatjuk. Sós burgonyát adunk hozzá köretnek.
A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga

Alapanyag rendelés  

GRILL A SZABADTÜZÖN:

rostonsültek, flekken

Nem csak rablóhúst süthetünk, hanem hússzeleteket is, különböző ízesítéssel, csípősen, mézesen, citromos, vagy joghurtos páccal. A lehetőségek csak a fantáziánktól függ, bár a páctól függően figyelni kell, hogy ne égjen meg.

A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga

Alapanyag rendelés  

 

Hasznos linkek!

 Egészséges étrend, strucchús

Steak, Grill, Steakreceptek Grillreceptek

Flekken, Beefsteak, Bélszin  Stroganoff Tatár beefsteak, Bifszték receptek

 

Banner-Link csere Statisztikával
 

 

WebTárhely |Kereső optimalizálás

 

Cégiránytű - az üzleti megoldások tárháza!

 

Cégiránytű partnerek

 

 

WYW Globál Directory

 

CégMAX cégkatalógus

 

Hun-Web Linkek

 

Linkcsere link csere

 

Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkció

 

LINKEK.HU Igényes Linkek

 

www.webtelefonkonyv.hu

 

Aprosok.NET - Apró Feladás

 

Steak receptek-Grillreceptek

Kereső regisztráció

 

Cylex Tudakozó

 

A.A. Gyüjtőoldala

 

Térkép

 

005-Linkcsere Központ


BannerCsere.info

   

 

üzenet média ajánlat impresszum linkcsere bannercsere