egészséges étrend, különleges receptek, steak, grill, flekken, beefsteak, stroganoff, steak receptek, vadreceptek, vadételek, strucc, strucchúsegészséges étrend, különleges receptek, steak, grill, flekken, beefsteak, stroganoff, steak receptek, vadreceptek, vadételek, strucc, strucchús

 

Tisztelettel Üdvözlöm a Somogyi Strucctenyésztők  honlapján.

Rohanó világunkban
Ön tesz valamit az egészségéért ?
Ismerős Önnek ?
Egészséges Táplálkozás - Koleszterin - Diéta-Fogyókúra

Ha nem - vagy ha mégis - kérem nézze meg Információnkat,


az egészséges táplálkozás-ról, valamint összehasonlíthatja
a különböző állatfajok húsának


Energia, a Diéta és Fogyókúra Koleszterin és Tápanyag tartalmát,
valamint,
Ásványianyag tartalmát, és  Zsírsavösszetételét.

Amennyiben untatják a táblázatok - és valjuk meg őszíntén - sokunknak ezek az adatok elég ismeretlenek,

akkor tudjon meg többet a

Strucchúsról

annak tulajdonságairól az egészséges táplálkozás-ban.

Tekintse meg Strucchús választékunkat. Ismerje meg a

a Filét, Steak-et, valamint a belsőségeket


Ha különleges étel
recepteket, diéta, fogyókúra recepteket keres, jó helyen jár.

Ha nem találja amit keres
Üzenjen
, mi segítünk megtalálni kedvenc receptjét.


Magyarországon a halálozás háromnegyedéért a táplálkozással és az életmóddal összefüggő betegségek a felelősek - elsősorban a szív és érrendszeri, másodsorban a daganatos megbetegedések. Vagyis, a nem megfelelő táplálkozás és életmód jelentős mértékben hozzájárul a lakosság kedvezőtlen egészségi állapotához és a következményes nagy arányú halálozáshoz.
www.vitalitas.hu

 MENÜ

FŐOLDAL STEAK
egészséges étrend
flekken, beefsteak
különleges receptek
bárányhús, birkahús
biofarm, biohús
vadreceptek
falusi turizmus
apróhirdetés
kapcsolat

 

WEBÁRUHÁZ

 

Arbeit in EU

 

 

 

A stekrecept.hu

nem jött volna létre,

ha nincs a:
HIRCON Tanácsadó Kft

 

 


Az egészséges táplálkozás étrend  

Az egészséges életmód nyolc alappillére

Mi is az a koleszterin?
 
Rendelhető Strucchús választékegészséges étrend

A strucchús, a vörös húsok kategóriájába tartozik, megjelenésében a marhahúsra emlékeztető, de annál valamivel sötétebb.

Alacsony zsír- és koleszterintartalma miatt a strucchús fogyasztása feltétlenül javasolt gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, diétázóknak, sportolóknak,szív-és érrendszeri betegségekben, illetve magas vérnyomásban szenvedőknek.

A strucchús magas vas- és fehérjetartalma alapján mindenképpen az egészséges táplálkozás, étrend, alapanyagául szolgál.

Kuriózumképpen említhető, hogy 100 gramm strucchúsban
 háromszor annyi vastartalom van, mint a csirke, a sertés vagy akár a hal húsában, mégpedig olyan formában, hogy az emberi szervezetbe hosszadalmas tranzakciók nélkül - azonnal be tud épülni,- és elősegíti a vörösvértestek képződését.

Üdvözletem!
Nemrégiben egy strucc tojással kezdtem, az kifogott a család hét tagján. Az Auchan áruházban kb. két hete láttam először strucchúst és belsőséget is. Vettem a májból és a steakből is, olyan finom volt rántva, hogy visszamentem a maradékért. A hét végére (Péntek) meghívtam a barátaimat a Római-parti sörözőmbe egy struccpörköltre, remélem addigra megint lesz az Auchanben. Diéta fogyókúra: Három hónap alatt 20 kilót fogytam, ehhez az étrendem szinte kizárólag halból állt. Most ezzel a hússal szeretném színesíteni az étrendemet.


Koleszterin és szívinfarktus


A magas koleszterin tünetmentes, mégis súlyos betegségek kockázatát növeli. Bizonyított, hogy a vér magas koleszterinszintje hajlamosít szívinfarktusra, érelmeszesedéssel járó betegségekre. A fölösleges koleszterin ugyanis -különösen más rizikófaktorok, mint dohányzás, magas vérnyomás jelenlétében - lerakódik az érfalban, beszűkíti az ér belfelületét, korlátozza a vérkeringést. A koleszterin lerakódás amit plakknak nevezünk, megrepedhet, a rátapadó vérlemezkékkel együtt elzárhatja a vér útját. Az ér által ellátott szívizomfelület fájdalom kíséretében elhal, szívinfarktus alakul ki.Strucchús az egészséges táplálkozás, étrend  Alapanyaga

 

Magyarországon a halálozás háromnegyedéért a táplálkozással és az életmóddal összefüggő betegségek a felelősek - elsősorban a szív és érrendszeri, másodsorban a daganatos megbetegedések. Vagyis, a nem megfelelő táplálkozás és életmód jelentős mértékben hozzájárul a lakosság kedvezőtlen egészségi állapotához és a következményes nagy arányú halálozáshoz.
www.vitalitas.hu

Félelmetes

Tudták Önök, hogy Hazánkban minden

nyolcadik percben meghal valaki

szív és érrendszeri betegségben.
Nem mondom, hogy a strucchús erre a megoldás, de sokunkon segítene az biztos, ez a véleménye minden szív és érrendszeri megbetegedéssel foglalkozó kórháznak, szívsebész professzornak.
A strucchús, az egészséges étrend alapanyaga.

10+1 érv a strucchús, steak mellett

- legkevesebb koleszterin
- háromszoros vastartalom
- zsírmentes, mégis szavtos (magas víztartalom)
- szívsebészek ajánlásával
- érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez fogyasztása ajánlott
- diéta, fogyókúra hús alapanyaga
- mélyvörös színű, semleges ízű
- hagyományos fűszerekkel egyszerűen elkészíthető
- néhány perc alatt elkészűl
- ízletes, szavtos, porhanyós, a steak-ek királya
+1 a strucchús bio-hús, csak természetes táplálékot kap,
- az UNIO-ban nincs is bio előírás a strucc tartására.

 

Rendelhető Strucchús választék

a lap tetejére

 

Tápanyagtartalom, egészséges étrend 

Az egészséges strucchús energiaszegényebb, mint a többi állat húsa
1. Táblázat:

különböző állatfajok húsának átlagos energia- és tápanyagtartalma
Marais és Kruger 1999-ben végzett összehasonlító vizsgálata alapján
Igen jó fehérjeforrás, és különösen gazdag esszenciális (életfontosságú, a szervezet által elő nem állítható) aminosavakban. Értékes nyersanyag, mert alacsony a zsírtartalma, valamint zsírsavösszetétele is kedvező, hiszen a többszörösen telítetlen zsírsavakat bőségesen tartalmazza
 
2. táblázat: a különböző állatfajokból származó húsok zsírsavösszetétele

3. táblázat: különböző állatfajok húsának átlagos ásványianyagtartalma

A fentiek alapján ajánlható az egészséges étrend, egészséges táplálkozás színesítésére, és minden olyan állapotban, amikor megnövekedett a fehérjeigény: várandós és szoptatós anyáknak, növésben lévő gyermekeknek, idős embereknek, sportolóknak, gyomor- és nyombélfekélyben szenvedőknek, műtét után lábadozóknak.
Alacsony zsír-, koleszterintartalma miatt fogyaszthatják a szív- és érrendszeri megbetegedésben: infarktuson, vagy agyvérzésen átesett, érelmeszesedésben, magas vérnyomásban szenvedők és magas vérzsírszintű betegek. Könnyű emészthetősége (és természetesen alacsony zsírtartalma) miatt javasolható epe-, máj- és hasnyálmirigy-betegségben, gyulladásos bélbetegségben szenvedőknek.

Alacsony energiatartalma miatt fogyaszthatják a fogyni vágyók (itt a zsírszegény készítési módra is ügyelni kell) és a cukorbetegek is.

Jelentős vastartalma miatt ajánlható vashiányos vérszegénységben szenvedőknek.A strucchús jellegzetességei 

       strucchús

A strucc húsa alkalmas az általunk eddig ismert és fogyasztott összes húsétel elkészítésére. Saját, jellegzetes zamata van minden testrészének,
mely vadhúsra emlékeztet.
A hús színe vörös, a fiatal marha húsára hasonlít. Kalória és energia szegény, koleszterin tartalma kicsi. A hús rostjai között nincsenek zsírszövetek, fogyasztása igen javasolt az egészséges étrend, egészséges táplálkozás betartóinak.

A felhasználásra kerülő húst ajánlatos az elkészítés előtt 24 órával bepácolni. Felhasználáskor 5-10 dekagrammal többet számítsunk a szokásos adagnál.
A strucc étkezési célra felhasználható részei:

ALSÓ COMB: a marhalábszárhoz hasonló, inas hús. Elsősorban pörköltnek, levesnek, apró és darálthúsnak kiváló.

FELSŐ COMB: az izomkötegeket könnyen szét lehet választani. lehártyázva, szeletelve kitűnő steak!
 
A HÁT HÚSA: színhús, amelye minden húsételnek alkalmas.
Hasonló a marhafelsálhoz.

NYAK: ugyanannyi csigolyából áll, mint a csirke nyaka, de sokkal több hús van rajta. A marhafarokra megtévesztésig hasonlít. Rendkívül jó leves főzhető belőle.

ZÚZA: a szárnyasok zúzájára hasonlít, de lényegesen nagyobb, kb. 1-1,5 kg.
A belőle készült pörkölt igen kiadós, zamatos.

MÁJ: súlya 1-1,5 kg. Mindenféle májétel elkészíthető belőle.
Puhább mint a többi máj, jellegzetes íze miatt különleges csemege!

SZÍV: szintén a szárnyasokhoz hasonló, de nagyobb azoknál.
Elkészítésének módja is hasonló.

GYOMOR: a marhabendőhöz hasonlít de annál húsosabb.
A pacal kedvelői imádni fogják!Elkészítése –delikátesz volta miatt – új kihívást jelent a konyha magyar mestereinek! Itt a lehetőség számukra, hogy új, egészséges ételeket alkossanak,
nevük minél előbb ismert legyen a gasztronómia szerelmeseinek körében.
A strucchús az egészséges étrend alapanyaga.

        strucc
Strucchúsban az egészség!


A strucc a legnagyobb testű madár, azonban nem tud repülni. Viszont 70 kilométer/óra futósebességével elnyerhetné a leggyorsabb kétlábú megtisztelő címet.

Az 1900-as évek közepén tanulmányok sora számolt be tetszetős küllemű és egészséges vörös húsa fogyasztásának előnyeiről. Vizsgálatok igazolták, hogy a porhanyós, omlós strucchús érzékelhetően szaftosabb, lédúsabb a többi vörös húsnál, függetlenül az elkészítés módjától. Fogyasztása is igazi gasztronómiai élvezetet nyújt, az egészséges étrend, egészséges táplálkozás étrend alapanyaga.

Könnyen emészthető

Kísérletekkel bizonyították, hogy a strucchús 77 százalékos víztartalmának túlnyomó többsége celluláris víz, amely magában az izomsejtben található, így a sütés-főzés során sem veszik el. Ezért emészthető könnyebben, mint vöröshús-társai.
Feltehetően ezek a felismerések vezettek oda, hogy világszerte rohamosan növekszik az érdeklődés a marhahúsra emlékeztető, de még annál is sötétebb vörös strucchús iránt. Magyarországon 2000-ben 256 struccfarmot tartottak nyilván, s úgy tűnik, az óriás madár tartása nálunk is életképes alternatíva a mezőgazdasági vállalkozók számára. A fogyasztóknak pedig a strucchús egy kis változatosság megszokott étrendjükben.

Akik már kóstolták, azok bizonyára "bennfentesként" emelik le az üzlet polcáról, mert ismerik és értékelik semmivel össze nem téveszthető zamatát. Azoknak, akik csak most barátkoznak a gondolattal, nem árt tudni, hogy a strucc húsának fehérjetartalma vetekszik a csirkéével, zsírtartalma és kalóriaértéke minimális, koleszterintartalma pedig csak fele, mint a csirkének. Vasban, foszforban, magnéziumban, káliumban gazdag, ezért a szakemberek különösen ajánlják várandós, szoptatós kismamáknak, diétázóknak, sportolóknak, testépítőknek, szív- és érrendszeri betegségben, magas vérnyomásban szenvedőknek, emésztési zavarokkal, bélpanaszokkal küszködőknek.a lap tetejére


STRUCC/STRUCC-FÉLÉK- a laposmellű madarak rendjének, a Struccok alrendjének egyik családja. Idegen erős törzsű, hosszú, legnagyobbrészt csupasznyakú, kis, laposfejű, fénylő nagy szemű, középhosszúságú, tompa, elöl lekerekített, csúcsán lapos és egyenes csőrű, magas, erős és a combon sertékkel fedett, egyébként csupasz lábú, kétujjú madarak tartoznak, melyeknek két ujja közül a belső erősebb és nagyobb, mint a külső.
A strucchús az egészséges étrend része.

 


 

Strucc csibe Szárnyuk meglehetősen nagy, de repülésre teljesen alkalmatlan; tollazatuk foszlott, lobogó, lobogó, bodros; farkuk meglehetősen nagy ugyanolyan hosszú bodros tollak fordulnak elő, mint amilyenek a szárnyon levő evezőtollak. Szegycsontjuk igen vastag és erős s pajzsszerűen boltozott, de rajta taraj nincsen s a rajta lévő izomzat is fejletlen. A hímek törzsének összes kis tollai feketék, a hosszú szárny-és farktollak hófehérek.


A strucchús az egészséges étrend része.


 

Strucc kakas A nőstényeknél a törzs kis tollai barnásszürkék s csak a szárnyakon és farktájon lévők feketések; evező-és kormánytollaik szürkésfehérek. A fiatalok tollazata hasonló a nőstényekhez. egy teljesen felnőtt hím strucc kb. 2.75 m. magas; teljes hossza a csőr csúcsától a farka végéig legalább 2 m.; súlya 75 kg.


Négy fajtája ismeretes: 1. Közönséges strucc, 2. Masszai strucc, 3. Szomáli strucc, 4. Vöröslábú strucc.


A strucc igazi pusztai, sivatagi állat. Afrika és Arábia steppein van elemében s legörömesebb a sivatagok övében lapályos, legalább is szegényes növényzetű helyeken tanyázik. Itt rendesen 5-6 főnyi csapatokban v. családokban ide-oda kódorog.
A strucchús az egészséges étrend része.


 

Táplálékának legnagyobb része növényi eredetű anyagokból áll, de az útjába kerülő rovarokat, kisebb madarakat, emlősöket is fölszedegeti a földről, sőt a színes, fénylő kődarabkákat és egyéb tárgyakat is lenyeli, külön Ságban. Nagyon sok vizet fogyaszt, de ha szükség rákényszeríti, a szomjúságot a tévéhez hasonlóan napokig kibírja.


A strucchús az egészséges étrend része.


 

A szaporodás: a párok egybekelése után az egynejűség (monogámia) az uralkodó. A párosodás után a hím párjával közösen fészekrakásra alkalmas helyet keres. A választás rendesen bokor mellett fekvő v. homokos helyre esik. A hím a talajba mélyedést kotor ki. Ebbe rakja le a nőstény a tojásait úgy, hogy minden nap egyet, összesen átlag 15 tojást rak. A nőstény kezdetben egyfolytában 24-48 óráig ül a tojásokon s aztán váltja fel a hím. A tojások kiölté ndesen 42-52 napig tart. A tojások szabályos alakúak, a legömbölyített s fénylő héjuk nagyon kemény és vastag, színük sárgásfehér vagy világossárgás, olykor márványos mustrázattal. Hosszuk 15-15,5 cm, legnagyobb átmérőjük 11-13 cm, súlyuk átlag 1442 gr.,vagyis kb. 24 tyúktojáséval egyenlő nagyságú.
A strucchús az egészséges étrend része.

Rendelhető Strucchús választék

a lap tetejére


Mi is az a koleszterin?


 

A koleszterin szerves vegyület, egyértékû alkohol (szteránvázas), amelyet 1815-ben Eugene Chevreul francia vegyész fedezett fel. A koleszterin a szervezet számára alapvetõen fontos, nélkülözhetetlen alkotórész, ugyanis ez a vegyület minden sejt membránjának összetevõje, a membrán rugalmasságáért és képlékenységéért felel.


A koleszterin azonban nemcsak a sejtek rugalmasságát adja, de többféle hormon kiindulási alapja is. Elsõsorban a mellékvesekéreg hormonjai és nemi hormonok képzõdnek belõle.


A koleszterin nagy részét (70-80 százalék) saját szervezetünk állítja elõ, a fennmaradó rész az elfogyasztott tápanyagoknak köszönhetõen, táplálkozás útján jut be az emberi szervezetbe, majd a májon keresztül, epesavak formájában hagyja el azt, így a zsírok felszívódásában is fontos szerephez jut.

 

A bélcsatornában a koleszterin bekerül a micellumba (zsírszerû képzõdmények, amelyek a koleszterin és a trigliceridek felszívódását segítik elõ), innen lép be a bélhámsejtekbe, végül különbözõ bonyolult átalakulások után a nyirokkeringésbe kerül.

A hasznos és ártó koleszterin:

 
A koleszterinnek két fajtája létezik:


az LDL (Low-density lipoprotein - alacsony sûrûségû lipoprotein) és a HDL (High-density lipoprotein - magas sûrûségû lipoprotein) koleszterin.
Ezek egyensúlya jelenti az egészséges koleszterinszintet.


Az LDL az "ártó", mert ez a koleszterin az artériákban lerakódva, azok elzáródást okozza. Kutatások egyértelmûen bizonyítják, hogy a vér koleszterintartalma mennyiségi és minõségi szempontból is jelentõsen befolyásolja a koszorúerek meszesedési folyamatát, ami az erek szûkületéhez, majd infarktushoz vezet. A koleszterin szerepe az érelmeszesedés folyamatában részletesen követhetõ, de rendelkezésre állnak olyan eszközök, amelyekkel az eddig feltartóztathatatlannak hitt folyamat megállítható.

A másik, a HDL koleszterin, szerepe szerint a "hasznos", amely visszajuttatja a koleszterint a májba, itt feldolgozásra kerül és kiválasztódik a szervezetbõl.

 

Amíg az elõbbi (LDL) koleszterin fokozza, addig utóbbi (HDL) gátolja a zsírok lerakódását az érfalban, s ezzel csökkenti az érelmeszesedés, trombózis kialakulását, a szívinfarktus és az agyi érbetegségek kockázatát.


Megoszlik a szakemberek véleménye arról, hogy koleszterin szintünket milyen mértékben határozzák meg az öröklött tényezõk, és milyen mértékben a környezeti hatások, de annyi bizonyos, hogy az állati eredetû táplálékkal bevitt koleszterin megemeli normális koleszterinszintünket. Érdekesség, hogy születésünkkor a vér koleszterintartalma rendkívül alacsony, majd csak 3-4 éves korban kezd fokozatosan emelkedni.

forrás: www.koleszterinszint.hu

 

A strucchús táblázatai
Megnevezés Energia Fehérje Zsír Koleszterin
(100 g) (kcal) (g) (g) (mg)
strucc 105 27,2 1,8 57
emu 103 27,1 1,7 48
csirke 190 28,9 7,4 89
pulyka 170 29,3 5,1 76
borjú 220 28,9 8,3 86
sertés 212 26,3 9,7 94
kacsa 201 23,5 11,2 89
hal 120 19 1,8 61
szarvas 158 29,2 3,2 112
antilop 150 29,5 2,7 126
bölény 143 28,4 2,4 82
láma 217 29,1 9,9 91
kenguru 197 24,7 7,4 88a lap tetejére
Hústípus Telített zsírsav Egyszeresen Többszörösen
  (SA) (mg) telítetlen zsírsav (MUFA)(mg) telítetlen zsírsav
      (PUFA)(mg)
struccfilé 32,06 36,53 31,88
pulykamell 48,76 32,54 18,73
csirkemell 49,66 35,34 15a lap tetejére
Megnevezés Vas Kalcium Foszfor Magnézium Kálium
  (mg) (mg) (mg) (mg) (mg)
strucc 3,7 4 208 22 75
emu 3,8 4 480 29 77
csirke 1,2 15 210 20 86
pulyka 1,8 25 220 21 70
borjú 3 8 400 20 66
sertés 1,1 21 240 19 69
kacsa 2,7 12 180 21 65
hal 1,7 10 340 35 73
szarvas 3,5 7 370 20 54
antilop 3,6 4 290 20 54
bölény 3,4 8 290 19 57
láma 3,7 10 310 21 70
kenguru 3,4 9 280 20 67

a lap tetejére

RENDELHETÕ STRUCCHÚS VÁLASZTÉK :


 
Strucchús Fan Filé      

Fan Filé
700g-1500g vákuum csomagolásban.

 


 
Strucc Big Steak      

Big Steak
800-2500g vákuumcsomagolásban

 


 
Strucc Tenderloin      

Tenderloin
400-700g vákuumcsomagolásban

 


 
Strucc Filé      

Filé
70-700g darabok 1.5kg-os vákuum csomagolásban

 


 
Moon steak      

Moon Steak
800-1700g vákuumcsomagolásban

 


 
Steak      

Steak
150-700g darabok 1,5kg-os vákuum csomagolásban

 


 
Strucchús Gulyáshús      


Apróhús, pörköltnek, gulyásnak
1,5kg-os vákuum csomagolásban

 


 
     


Darált strucchús


 


 
     


Strucc nyak, levesnek kiváló
1,5kg-os vákuum csomagolásban

 


 
     


Strucc máj, gyomor
darabonként vákuum csomagolásban

 


 
     


Strucc szív, zúza,
darabonként vákuum csomagolásban

 


 
     

Strucc comb csontozatlanul
darabonként vákuum csomagolásban

 Az egészséges életmód nyolc alappillére


 

Magyarország sajnos nem arról híres, hogy egészséges életet folytatna. A statisztikai adatok is azt mutatják, hogy a világon elsők között vagyunk a szív-és érrendszeri, a daganatos betegségek és a cukorbetegség tekintetében. Bár vannak olyan esetek is, amikor a tünetekért a genetikai meghatározottság felelős, de az esetek túlnyomó többsége a hibás életmódra vezethető vissza. Ezért fontos, hogy megismerjük az egészséges életmód 8 alapelvét, amely olcsó, mindenki által gyakorolható és könnyen megvalósítható a családban.

A család szerepe azért is fontos az egészséges életmód-ra való nevelésben, mivel az életmód-beli szokásainkat jórészt otthonról hozzuk.

 

Az egészséges életmód első alappillére


 

Táplálkozás

A hagyományos magyar étrend túl sok húst, zsírt, kalóriát, de kevés növényi rostot tartalmaz. Emellett rosszak az étkezési szokásaink, mivel reggel szinte semmit, este pedig túl sokat eszünk. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása alapján az egészséges táplálkozás tejet és tojást fogyasztó, ún. lakto-ovo-vegetáriánus étkezés. Ugyanakkor bizonyított tény, hogy a teljes vegetáriánus (tisztán növényi) étrend is megfelelő lehet. Mindez arra int bennünket, hogy a hús helyett a növényeket (zöldség, gyümölcs, hüvelyesek) részesítsük előnyben, melyek védelmet nyújtanak a vastagbélrák és más rákfajták, valamint a szívinfarktus és agyvérzés kialakulásával szemben. Egyre több helyen hozzáférhetőek a modern vegetáriánus szakácskönyvek, melyek ötleteket és segítséget nyújtanak az étrendbeli váltáshoz.

 

Az egészséges életmód második alappillére


 

Testedzés

A mai modern világ egyik jellegzetessége a mozgásszegény életmód. Ennek számos káros következménye van az egészségre, pl. elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség. Talán kevesen tudják, de nem kell különösebben megterhelni a szervezetet, csupán naponta egy jó óra tempós sétára volna szükségünk ahhoz, hogy a testmozgás pozitív hatásait tapasztaljuk életünkben. Természetesen ennél többet szabad mozogni, de ennél kevesebbet nem?

 

Az egészséges életmód harmadik alappillére


 

Víz

Egy felnőtt embernek naponta kb. 1,5-2 liter vizet kellene meginnia ahhoz, hogy a szervezet számára optimális körülményeket bizto-sítson. Ehhez képest az átlag ember fél liter folyadékot se iszik.

Pedig a rendszeres és tudatos vízivással olyan panaszokat lehet megelőzni, mint a fejfájás, alacsony vérnyomás, vesekőképződés. Hallgatói kérdés: Az eddigi előadásokban megnyugtattak bennünket, hogy ebbe a leves, egyéb folyadékok is beletartoznak. Tehát hány pohár víz javasolt ezen felül? Válasz: Legalább 6-8 pohár naponta

 

Az egészséges életmód negyedik alappillére


 

Napfény

A XXI. század technikai vívmányai ugyan kényelmessé teszik életünket, de sajnos be is zárnak sokszor a szobába, a munkahelyre a számítógép vagy a televízió elé. Pedig a napsütés jótékony hatásait ki kellene használnunk. Természetesen hangsúlyozni kell azt is, hogy a nyár közeledtével egyre erősebb az ultraibolya sugárzás, így a napon való tartózkodásra leginkább alkalmas időpont a délelőtt 11 előtti és délután 5 utáni időpontok. Fontos a jó napszemüveg beszerzése, a nagyon olcsó darabok sokszor nem szűrik megfelelően a káros sugarakat.

 

Az egészséges életmód ötödik alappillére


 

Mértékletesség

A legtöbb életmódbeli betegség a mértéktelen életvitel következménye. A mértékletesség nemcsak azt jelenti, hogy mindent csak bizonyos határig teszünk, hanem azt is, hogy egyes, nyilvánvalóan káros dologban egyáltalán nem veszünk részt. Így az egészséges életmód szempontjából a mértékletesség fogalma inkább önmegtartóztatást jelent. Ez magába foglalja az alkohol, a kávé fogyasztás teljes elhagyását, a dohányzás teljes mellőzését és természetesen a drogokkal való visszaélést, vagy a gyógyszerek helytelen és indokolatlan használatát.

 

Az egészséges életmód hatodik alappillére


 

Levegő

Talán keveset gondolunk arra, hogy milyen nagy szükségünk van a friss levegőre, illetve arra, hogy napjában többször kellene légzőgyakorlatokat végeznünk ahhoz, hogy a szellemi és fizikai frissességünket fenntartsuk. Az ülő életmód, a görnyedt testtartás, a bezártság mind-mind az egészséges légzés ellen dolgoznak. Ha naponta 2-3x szakítunk időt, hogy 1-2 percig igazán mély lélegzeteket vegyünk, akkor tapasztalni fogjuk, hogy ez nemcsak felfrissít, hanem csökkenti az idegességünket is.

Talán keveset gondolunk arra, hogy milyen nagy szükségünk van a friss levegőre, illetve arra, hogy napjában többször kellene légzőgyakorlatokat végeznünk ahhoz, hogy a szellemi és fizikai frissességünket fenntartsuk. Az ülő életmód, a görnyedt testtartás, a bezártság mind-mind az egészséges légzés ellen dolgoznak. Ha naponta 2-3x szakítunk időt, hogy 1-2 percig igazán mély lélegzeteket vegyünk, akkor tapasztalni fogjuk, hogy ez nemcsak felfrissít, hanem csökkenti az idegességünket is.

 

Az egészséges életmód hetedik alappillére


 

Pihenés

A rohanó ember általában a pihenést igyekszik megspórolni, gondolván, hogy ezzel időt nyer. Pedig ez egyáltalán nem igaz. Minél fáradtabb valaki, annál több időre van szüksége ahhoz, hogy egy adott feladatot jól és hibátlanul elvégezzen. Ezért mindannyiunknak meg kell aludnunk a szükséges éjszakai alvásunkat. Ez valakinek csak 6 óra, másnak pedig akár 10 óra is lehet. Egy dologban azért egyformák vagyunk: a legfontosabb, hogy mindig éjfél előtt aludjunk el, mert ez az alvás legpihentetőbb módja

 

Az egészséges életmód nyolcadik alappillére


 

Bizalom

Manapság nagyon nehéz bízni az emberekben, a jövőben. Hol találhatunk olyan biztos pontot, ami nem változik, nem csap be, és nem kell csalódni benne? A Bibliában van egy szép gondolat: ?Jézus krisztus tegnap és ma és mindörökké ugyanaz.? Ha tudunk bízni az isteni gondviselésben, abban, hogy Valaki mindig tud a gondjainkra megoldást, akkor ez is nagyon sokat jelent az egészség megőrzésében, mind fizikailag, mind pedig lelkileg.

Dr. Gáspár Róbert
gyógyszerész, egyetemi adjunktus ? Szegedi Tudományegyetem

    a lap tetejére


 

Az egészséges életmód nyolc alappillére

 

A strucchús jellegzetességei  

 

RENDELHETŐ STRUCCHÚS VÁLASZTÉK

 

Strucctermék Webáruház

 

Bálványos az eldugott Oázis gyönyörû panorámával   tovább>>


 

Diavetítéshez KATTINTSON IDE

 

 

Mások mondták:

Mások mondták
Üdvözletem! Nemrégiben egy strucc tojással kezdtem, az kifogott a család hét tagján. Az Auchan áruházban kb. két hete láttam először húst és belsőséget is. Vettem a májból és a steakből is, olyan finom volt rántva, hogy visszamentem a maradékért. A hét végére (Péntek) meghívtam a barátaimat a Római-parti sörözőmbe egy struccpörköltre, remélem addigra megint lesz az Auchanben. Három hónap alatt 20 kilót fogytam, ehhez az étrendem szinte kizárólag halból állt. Most ezzel a hússal szeretném színesíteni az étrendemet. Bálványos, az eldugott oázis – szép panorámával
ZAMÁRDITÓL kb. 14 km-re délre, két, észak–déli irányú völgyben fekszik, 580 állandó lakossal. Keleti határán a Jaba táplálta a hajdani kenderáztatókat, meleg vizû forrás is bugyogott itt régen ma már ez csak emlék. A köznyelvben Meleg-tónak nevezett terület teljesen feltöltõdött, eliszaposodott. A település határában találjuk a megye legmagasabb pontját, a Gyugy-tetõt (313 m), ahonnan nyugat felé szép kilátás nyílik a Balatonra.
Még mindig nem tudtuk, hogy miben lesz részünk. Aztán nemsokára mindenki arcára kiült a széles vigyor! Somogystrucc Egyesület. Látjuk meg a házigazda pólóján a feliratot, mögötte pedig a felállított rostélyt. Elmondták, hogy miért érdemes strucchúst fogyasztani, valamint sok mindent megtudtunk a faluról. Mindeközben üdítõkkel felrakodva megérkezett egy helyi úr a két lóerõs „kocsijával”, aki két turnusban „kalandtúra” keretében körbe vitt a falun, és megmutatta a struccfarmot is. Mindeközben az ottmaradtak kóstolták az óriás madár ízletes, mézes- mustáros pácban megsütött húsát. És mindezt idegeneknek, csak úgy.
Emlékezetes nap volt, amire szívesen emlékezünk majd viszsza évek múltán is. Emberek ismerték meg egymást, talán késõbb barátságok is kialakulnak majd. Az olyan települések lakóinak köszönhetõen pedig, mint amilyen Bálványos is, érdemes felkeresni és bejárni Magyarország többi rejtett kincseit is.
TELJES CIKK ITT

 

Egészséges táplálkozás

Egészséges étrend

 

Mindig is az egészséges táplálkozást étrendet tartották az egyik fontos, természetes gyógymódnak. "Amilyen az ételed, olyan a gyógyszered" - mondta már Hippokratész is. Napjaink tudományos kutatásai pedig igazolják a régmúlt bölcsességét... Az egészséges táplálkozás étrend alapja a gabona félék rendszeres fogyasztása. A jelentõs rostbevitel - amely megfelelõ mennyiségû folyadékbevitellel párosul - az egészséges táplálkozás étrend alappillére. A legjobb fogyókúrás receptek ezért lényegében az egészséges táplálkozás étrend alapelveit követik, azaz: napi többszöri, kis mennyiség, sok zöldség, gyümölcs, minél kevesebb zsiradék, valamint a nassolások, a láthatatlan kalóriák kiiktatása. Az iskolákban is fontos lenne az egészséges táplálkozás étrend és életmód tanítása. A másodlagos megelõzés az egész család tartós szemlélet-, magatartás változását jelenti. Videózás, tévézés helyett mozgás, sportolás legyen a szabadidõs tevékenység! ... Egy kis életmódváltás, egészséges táplálkozás étrend nélkül nem létezik tartós siker. Jó hír viszont, hogy megfelelõ életmód esetén, egészséges táplálkozás étrend és rendszeres testmozgás mellett a csontritkulás folyamata lelassítható, megállítható, sõt visszafordítható!

 

A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga

 

Egészséges étrend   

1. táblázat

 

Egészséges étrend   

2. táblázat

 

Egészséges étrend   

3. táblázat

 

Strucctermék Webáruház

 

Flekken Receptek:

ŐRSÉGI GOMBÁS FLEKKEN

Hozzávalók:
200 g erdei gomba, 1 csokrocska friss (vagy 1 ek. szárított) kakukkfű, 8 kisebb szelet strucc Filé (kb. 1 kg), só, bors, 1 dl olaj, 1 dl testes vörösbor.

Elkészítés:

A gombát felszeleteljük. A kakukkfűvet megmossuk, levélkéit letépkedjük. A strucchús szeleteket megmossuk, gyengén kiverjük. Egy jól zárodó edénybe öntünk 1 evőkanál olajat, beleforgatunk egy szelet húst, ízlés szerint borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, megrakjuk 4-5 szelet gombával, a tetejére tesszük a következő szelet strucchúst, a fenti módon fűszerezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megöntözzük a maradék olajjal és a borral, lefedjük. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap a sütés előtt 1/2 órával kivesszük a hűtőből a húst. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A páclé felével kikenünk egy tűzálló tálat. A hússzeleteket a gombával együtt a sütőtálba fektetjük, megöntözzük a maradék páccal, lefedjük, és a sütőben kb. 45 percig pároljuk-sütjük. Levesszük róla a "takarót", és további 15 perc alatt készre pirítjuk.
A sütőedényben tálaljuk, tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel. Sült burgonya, burgonyakrokett, párolt zöldséköret illik hozzá.

A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga

 

Alapanyag rendelés


BORBARÁT FLEKKEN


Száraz fehérborból, kevés mustárral és borssal készíts gyorspácot (esetleg mehet bele néhány csepp vöröshagymalé is). A kiklopfolt Strucc Filé szeleteket - miután a roston sülve már kifehéredtek - ezzel a lével kenegesd.
A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga


Alapanyag rendelés  


GOMBÁS FLEKKEN

Hozzávalók:
200gr. Őzláb vagy róka gomba
1 ág friss kakukkfű
1 kg. Strucchús Steak

bors
flekken fűszer
1 dl. Olaj
1 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

A gombát alaposan megtörölgetjük, megtisztítjuk a levélmaradványoktól, nem túl vékonyan felszeleteljük. A kakukkfűágat megmossuk, leveleit leszedegetjük. A hússzeleteket megmossuk, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, gyengén kiverjük.
Egy jól záródó edénybe öntünk 1 evőkanál olajat, beleforgatunk egy szelet húst, ízlés szerint borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, megrakjuk 4-5 szelet gombával, a tetejére tesszük a következő szelet húst, a fenti módon fűszerezzük, stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megöntözzük a maradék olajjal és a borral, lefedjük. Egy éjszakára a hűtőben tesszük. Másnap a sütés előtt 1/2 órával kivesszük a hűtőből a húst. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A páclé felével kikenünk egy tűzálló tálat. A hússzeleteket a gombával együtt a sütőtálba fektetjük, megöntözzük a maradék páccal, lefedjük, és a sütőben kb. 45 percig pároljuk-sütjük. Levesszük róla a "takarót", és további 15 perc alatt készre pirítjuk. A sütőedényben tálaljuk, tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel. Szabad tűzön, roston is süthetjük, de a gombát külön edényben kell pirítani, mivel könnyen megég vagy belepottyan a parázsba!

 

Alapanyag rendelés  

 

A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga

STRUCC FLEKKEN ILLATOS MÉZES MÁRTÁSSAL


Elkészítési idő: 120 perc és 2 óra érlelés
Hozzávalók: (4 személyre)
4 szelet Strucc Filé, 15 dkg vaj, 2 dl narancslé, 1 dl méz, 1 citrom, 0, 5 dkg őrölt mustármag, 1 csokor petrezselyem zöld, csipetnyi só

Kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd beleöntjük a narancslevet és a mézet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt mustármaggal, majd közepes lángon 2-3 percig pároljuk és kihűtjük.

A Strucc filé szeleteket megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd tepsibe helyezzük. Ráöntjük a mézes keveréket, lefedjük és hűtőbe téve két órán átérleljük.

A pácolt filét flekkensütőben 40-45 percig sütjük, közben a páclével gyakran öntözzük, és néha megforgatjuk. Sós burgonyát adunk hozzá köretnek.
A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga

Alapanyag rendelés  

GRILL A SZABADTÜZÖN:

rostonsültek, flekken

Nem csak rablóhúst süthetünk, hanem hússzeleteket is, különböző ízesítéssel, csípősen, mézesen, citromos, vagy joghurtos páccal. A lehetőségek csak a fantáziánktól függ, bár a páctól függően figyelni kell, hogy ne égjen meg.

A strucchús az egészséges étrend, táplálkozás alapanyaga

Alapanyag rendelés  

 

Hasznos linkek!

 Egészséges étrend, strucchús

Steak, Grill, Steakreceptek Grillreceptek

Flekken, Beefsteak, Bélszin  Stroganoff Tatár beefsteak, Bifszték receptek

 

Banner-Link csere Statisztikával
 

 

WebTárhely |Kereső optimalizálás

 

Cégiránytű - az üzleti megoldások tárháza!

 

Cégiránytű partnerek

 

 

WYW Globál Directory

 

CégMAX cégkatalógus

 

Hun-Web Linkek

 

Linkcsere link csere

 

Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkció

 

LINKEK.HU Igényes Linkek

 

www.webtelefonkonyv.hu

 

Aprosok.NET - Apró Feladás

 

Steak receptek-Grillreceptek

Kereső regisztráció

 

Cylex Tudakozó

 

A.A. Gyüjtőoldala

 

Térkép

 

005-Linkcsere Központ


BannerCsere.info

   

 

üzenet média ajánlat impresszum linkcsere bannercsere